This is a free Purot.net wiki
  • View:

OP:n työkokemus

Työkokemus

Ensimmäisiä kotitöitä oli imuroiminen, roskien vienti, tiskikoneen täyttö ja poisotto, nurmikon leikkuu ja autonpesu. Pienenä työnteko oli todella raskasta, vaikka työt olivatkin aika helppoja ja pieniä. Työn teon jälkeen lohdutti pieni määrä rahaa. Palkka päivänä kun iskä sai palkan, niin olihan se iloista ilmettä aina kiva katsoa ja mietin silloin että aion tehdä todella paljon töitä isompana että saan rahaa. Mulla on kaksi isosiskoa, eli ne aina määräsi minut tekemään kaikki kotityöt ja väittivät myöhemmin vanhemmille että nekin on osallistunut työn tekoon vaikka näin ei ollut. Iskä on rakennusalalla ja käynyt aina tosi kaukana töissä. Kilometrejä tulee aina joku 60 tai jopa enemmän. Äiskälle on taas oma kauneus firma ihan kotipaikkakunnan keskustassa, jossa pienempänä vietin aina aikaa. Esim. Ennen parturia tai kaverille menoa ja vähän isompana kävin pyytämässä rahaa.

Kesätöitäkin olen tehnyt aika paljon. Aloitin joskus 13-vuotiaana ihan perus nurmikonleikkuulla. Leikkasin oman pihaan, naapurin pihan ja sitten kävin vielä yhdellä tutulla mummolla leikkaamassa. Sain ihan hyvin palkkaa, joka lohdutti mieltä. Tein nurmikonajo bisnestä noin 4 vuotta. Viime kesänä 2014 pääsin ihan kunnon kesätöihin missä kirjotettiin työsopimus ja käytiin työhaastattelu puhelimen kautta. Pääsin vihertalkkareihin töihin ja olin siellä koko kesän ajan 26.5.2014-8.8.2014. Palkkaa maksettiin aina kuukauden välein.  Työ oli todella hauskaa ja monipuolista. Nimi vihertalkkarit ehkä vähän vääristää työn kuvaa, mutta työhön kuului kaiken näköiset rakennus hommat aika paljon tiilien kantamista ja kottikärryillä roudaamista eli työ oli todella rankkaa ainakin kuumina kesäpäivinä.

Ensimmäinen työhaastattelu ei todellakaan mennyt putkeen. Hain töihin isoon kauppaan nimeltä raja tukku. Olimme sopineet puhelimessa, että tulen paikan päälle haastatteluun. Menin paikalle kysyin neuvoa info pisteestä, että mistä löytää pomon huoneen. Kävelin suoraan pomon huoneeseen koputtamatta. Pomolla oli joku, kokous kesken menin hetkeksi sanattomaksi kun pomo katsoi vihaisesti. Minä sanoin että anteeksi ja laitoin oven kiinni. Odotin oven toisella puolella vähän aikaa ja sitten se tuli sieltä ja otti minun numeroni ylös ja sanoin että soittelen sinulle myöhemmin. Pomohan ei ikinä soitellut eli päättelin että en saanut työtä.

Toinen työhaastattelu meni kyllä paremmin luin lehdestä että olisi työpaikka auki vihertalkkari nimisessä firmassa, joten päätin soittaa pomolle. Pomo tuntui todella mukavalta ja sovittiin että aloitin työt kesän alussa ja että olen koko kesän. Pomo kyseli vielä vähän muita tietoja ja paidan koon. Pitihän minun kertoa itsestäni muutama lause.

Yläasteella minulla oli seiskalla taksvärkki päivä jossa olin kotona haravoimassa ja suoritin sillä tavoin taksvärkki päivän en saanut rahaa taksvärkistä. Kasiluokalla meillä oli viikonmittainen TET jakso. Minä olin baarissa nimeltä Wirta ja työn kuvaani kuului tiskaaminen ja pöytien pyyhkiminen. Ruokia en saanut tehdä enkä tarjoilla, koska minulla ei ollut hygienia passia. Ysiluokalla oli myös viikonmittainen TET jakso. Silloin oli huoltoasemalla nimeltä Teboil rajahovi, siellä tiskasin, olin kassalla, pyyhin pöytiä ja tarjoilin ruokia. Molemmat TET jakso meni todella hyvin ja sain positiivista palautetta ja olin kuulemma todella ahkera ja tein työt huolella.

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.